Estefania je neteř Rufuse. Po tom, co její otec zemřel, vydala se v jeho stopách a převzala jeho obchod, jeho ambice i cíle. A ty nejsou zorvna malé! Estefanii čeká hra plná vyjendávání, sporů uvnitř obchodní skupiny a možnost dosáhnout velkých cílů. Ovšem za jakou cenu?

Dcera Guillauma, pána sousedního panství. Přijela s otcem na návštěvu. Zdá se, že je trochu nešťastná, že je plachá a nemá zde zatím žádné přátele.

Sestra benediktýnka, klášter ji poskytl útočiště za katarských válek. Nemluví se o tom veřejně, ale všichni vědí, že umí léčit. Možná je to hodně zajímavá žena. Má za sebou asi věci, které jí nikdo nezávidí – a tak se raději nikdo ani moc neptá.

Renée je komediantka, její doménou jsou nejrůznější kejkle, věštění, hudba a podobné taškařice. Přijela na Quillan s kumpanií kejklířů a muzikantů pana Ponse de Baux.

Xavier je pacholek obchodníků Rufuse a Estébana. Stará se o zboží, o obchodníky, občas o jejich bezpečí, tu a tak jim dělá poslíčka. Prostě udělá, co potřebují.

Vincent je oblíbeným strážným pana Guillaume de Puilaurens. A poskytuje mu širokou škálu neocenitelných služeb. Říká se, že před nějakou dobou panu de Puillaurens zachránil život, ale moc víc se neví. V minulosti prý jako žoldnéř prožil leccos a projel celé království a zdá se, že je to člověk, se kterým nechcete mít spory.

Turpin patří k partičce komediantů. Narodil se v daleké cizině a jeho otec prý byl slavný astrolog uznávaný i na královských dvorech. I když, kdo ví, co se mu dá věřit, komedianti jsou mistři ve vyprávění neuvěřitelných historek.

Rufus pochází stejně jako jeho kolega Estéban z Katalánska a jejich obchodní stezka vede od Santiaga de Compostela, přes Quillan až do Toulouse. Jejich řemeslo dostalo za válek na frak, ale to už je víc jak deset let. Teď už obchod zase žije a cesty jsou relativně bezpečné. Rufus i Estéban fungují na svých cestách i jako poslové. Lidé po nich posílají zásilky i dopisy. Někdy peníze. V Quillanu se chtějí chvíli zdržet, protože svatba hradního pána přivede do města spoustu obchodních příležitostí.

Mladý hradní pán, má se ženit. Je to sňatek domluvený a politický. Ale koneckonců proč ne, Beatrice je hezká dívka a manželství není nemoc. Moc dobře si uvědomuje, jak snadné pro něj teď i kdykoli potom bude opatřit si kteroukoli dívku ze svého panství a bratranec Jaufré je nekonečnou inspirací, jak to dělat.

Provensálský šlechtic, párkrát se setkal s Jauféem. Pons je dost bohatý, aby ho netrápily přízemní starosti spojené se správou vlastního panství, a tak si může dovolit navštívit svého přítele a poměřit s ním síly v psaní milostných veršů. Je tu oficiálně na návštěvě kvůli svatbě a třeba z jeho návštěvy vyplyne něco pozitivního.

Pasačka ovcí, pracuje pro Cassandru a teď žene do Quillanu stádo na trh. Být na dně společenského žebříčku přináší různá úskalí, ale také velkou svobodu. Nice může mnoho z toho, co by pro jiné nebylo myslitelné

Správce hradu je podřízen přímo pánovi, teď tedy paní de Quillan. Má na starosti zásobování, účetnictví, nákup potravin, opravy hradu, které jsou po požáru notné a nutné. Quillan na tom finančně není špatně, moc si ale vyskakovat nemůžou. Ale šikovný účetní vždycky ví, jak to zaonačit.

Je to dědička sousedního panství, které je maličké, chudé, zapomenuté v horách, a přijela na svatbu jako host. Nebo tu má nějaké jiné plány?

Dcera hostinské Cecilie. Je to veselá a živá holka, která se ráda točí kolem hostů v hospodě. Ráda se kolem některých pohledných hostů točí i jinde než v hospodě. Třeba se jí povede zamířit ve společenském žebříčku výš, než si mnozí myslí. Je trochu lehkomyslná, ale to k tomu věku patří. Má ráda muziku, tancovačky a veselice. Která holka ne?

Martin pochází z celkem chudé rytířské rodiny ze Saska. Účastnil se křížové výpravy před 14 lety, získal tam mnoho bojových zkušeností, ale i uznání od krále. To mu otevřelo dveře ke službě rodu de Mirepoix. Pomáhá domu de Mirepoix se správou panství, výběrem daní, Martinovým koníčkem jsou turnaje a snažil se něco zjistit i o těžbě stříbra, u nich doma se to téma často řešilo.